Yellow bikers naar Damme

Verslag Damme Yellow Bikers
20-21 augustus 2016
12 inschrijvingen voor ons fietsweekend Damme. 3 vertrokken er op Linkeroever voor een rit van 110 km. De anderen gingen voor de volle 130 km met vertrek vanuit Oelegem. Afspraak om 9 uur aan de Park en Ride zone op Linkeroever. Jef had de rit volledig uitgestippeld Rond half 9 kregen we een flinke regenbui te verwerken zodat er moest geschuild worden aan het MAS. Sommigen wilden al terugkeren om de auto te gaan halen??.. Maar na regen komt zonneschijn, zodat de rest van rit met mooi weer verliep. Alleen een stevige wind maakte dat we onze kopmannen heel dankbaar waren.
Na een 45 km werd een eerste stop gehouden voor een tasje koffie. Terwijl Jef van zijn groot broodje martino was aan het smullen, vertelde hij ons dat hij wel geen rekening had gehouden met eetstops. Wat ongerust zijn we verder gefietst, maar gelukkig zijn we via een omweg in een superleuke taverne terechtgekomen (Malpertuus in Lembeke) Daar werd er goed gesmuld, zelfs Jef ging voor de lekkere spagetti. Toen hadden we ongeveer 70 km op de teller
Daarne werd er doorgefietst tot in Damme. Omstreeks 16:00 uur zaten we in de zon op een terras in het centrum van Damme. Na 3 Leffe’s, wijntjes of koffietjes gingen we naar onze B&B De Steenoven in Damme. De bagage was al ter plaatse en de kamers werden verdeeld. Ons Greet was zo goed om de kamer te delen met 3 mannen. Niemand heeft geklaagd achteraf.
Om 8 uur hadden we een afspraak in een knus restaurantje Luna Piena in Damme. Er werd nog nagebabbeld en we hebben goed gelachen. Het volle maan menu was super en de rode wijn Primitivo viel ook in de smaak. Rond 11:00 uur gingen de meesten slapen. Afspraak was rond 9 uur aan het ontbijt zodat we rond 10:00 uur konden vertrekken huiswaarts.
Na een super ontbijt met 5 bedjes en wat regenvlagen zijn we vertrokken voor de korste rit richting Oelegem 110 km of Linkeroever 90 km. Het weer zat minder mee, maar van aanhoudende hevige buien zijn we wel gespaard gebleven. En één voordeel: we hadden deze keer wind in onze rug!! Alleen ons Chris is uitgegleden met haar fiets op een natte houten brug. Na wat verpleegsterwerk van Nicole was ze opgelapt en reed ze als de beste. Gelukkig niks ernstigs
Er werd nog een koffie- en plasstop gehouden, maar na zo’n ontbijt werd er beslist om erna door te rijden tot in Oelegem. Op 5 km van het einde is Jef uitgegleden en opnieuw gevallen. Andere schouder nu. Gelukkig is het allemaal meegevallen achteraf .
Rond 4 uur was iedereen moe maar tevreden. Sommigen gingen nog naar de Linde, anderen gingen naar huis. In de Linde werd er nagepraat en geklonken op een mooie gebeurtenis. Rond half 5 kregen wij te horen dat onze kleinzoon GUST was geboren, 50 cm groot en 3,5 kg. Dolgelukkig zijn we en wat een mooie afsluiter van een leuk weekend. De traantjes van emotie en geluk waren dan ook van de partij.

We hebben weeral mooie momenten met de Yellows Bikers beleefd en hebben weeral veel te vertellen. Plannen werden gemaakt voor volgend jaar. In 2017 wordt er weer een rit gepland. De exacte datum zal nog worden meegedeeld. Er zijn maar 17 slaapplaatsen. Er wordt contact met de b&b genomen voor een opties. Van zodra de inschrijvingen open zijn geldt vol is vol.
Sportieve groeten
Brigitte (namens de Yellow Bikers)

Yellow bikers 2016

Alvast een overzichtje van de voorlopige plannen van onze Yellow bikers

De Yellow Bikers trekken met Pinksteren terug naar de Veluwe

>> We verblijven in Boutique hotel Sterrenberg in Otterlo
>> De prijs is 345 euro per persoon voor het volgende arrangement:
>> Aankomst vrijdag met welkomstdrankje en hapjes
>> 3 overnachtingen
>> 3 x uitgebreid ontbijtbuffet
>> 3 x 4-gangenmenu
>> Vrij gebruik van zwembad, sauna en fitness
>> Fietskaart
>> Wandelkaart
>> Fles wijn bij vertrek
>> Wandeling met de boswachter
>> Zondagnamiddag live muziek met hapjes
>>
>> Dus je ziet, een mooi aanbod voor een mooi fietsweekend
>> Neem alvast een kijkje op de website www.hotelsterrenberg.nl
>>
>> iedereen die wil, mag mee
>> Interesse?  Graag seintje aan Stievenart Brigitte 0496/217522
>>
>> Grts
>> Brigitte

 

De Yellow Bikers trekken naar Damme voor een 2-daagse fietstocht en dit op zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2016

De bedoeling is om heen en terug te rijden.
Er worden wel de nodige stops ingelast om te eten en te drinken uiteraard.
We verblijven daar in B&B De Steenoven vlakbij het centrum van Damme.
Dit is op basis van kamer en een uitgebreid ontbijt
‘s Avonds eten we in Damme zelf.  Er zijn genoeg toffe restaurants of brasserieën te vinden.
Er wordt transport voorzien voor de bagage.  dus je outfit voor ‘s avonds en je toiletgerief kan allemaal ter plaatse gebracht worden.  Enkel je goed humeur moet je zelf meebrengen.

Er zijn al 9 inschrijvingen.  Diegene die nog meewillen moeten dit melden aan Stievenart Brigitte tel 0496/217522.  Ook voor mee info kan je bij Brigitte terecht.
Graag beslissen voor eind januari 2016

De prijs voor kamer en ontbijt bedraagt ongeveer 80 euro per kamer.
Een derde persoon op de kamer is 20 euro.
De kleinste kamer bedraagt 65 euro.
Benieuwd ? Neem een kijkje op de website  www.hoevedesteenoven.

We hopen op jullie enhousiasme

Yellow Bikers Betrix 2015

Eindelijk gelukt ..… 21-22-23 augustus 2015 !!
Een weekendje Ardennen in Bértrix. De camping daar is het vaste adres van Paul Boeye voor de periode van april tot eind oktober.
Met 14 bikers trokken we vrijdag richting Paul. Met een zomers voorspeld weekend waren de verwachtingen dan heel hoog en iedereen had er zin in. 
Vrijdagmiddag werden we ontvangen door Paul en na een lichte lunch trokken we met 6 bikers voor een pittig tochtje van 30 km. Anderen bleven rusten aan het zwembad en op het terras van de camping. 
Nadat iedereen zijn slaapplaats had gevonden in de gereserveerde bungalows/caravans was het tijd voor een uitgebreid aperitief. Daarna volgde dan nog een heerlijke barbecue met als slot een lekkere tiramisu “made by Karl”. Karl wie??? Wel dit is de huiskok van de Yellow Bikers. 
Na al dat lekkers stond onze vaste DJ al klaar met zijn klassiekers… Er werd gedanst, gezongen en vooral gelachen. Antoon bedankt voor de ambiance. Om 11:00 uur moest het rustig zijn en om 12:00 uur stil. Bedtijd dus voor iedereen.
Zaterdag stond er een pittige rit van 80 km gepland door Paul. En wie de Ardennen kent weet dat 80 km fietsen in de Ardennen “klimmen” betekent. Het was een rit een stukje door Frankrijk, maar het was vooral een heel mooie rit. Heel afwisselend en iedereen was enthousiast.
Na de douches volgde dan uiteraard het aperitief. Dan werden we verwacht tegen half 8 in het plaatselijke restaurant van de camping voor het diner. Het was een heerlijk 3-gangen menu. Na de koffie werd er nog nagepraat aan de caravan met de nodige Duveltjes en wijntjes.
Voor diegenen die wilden stond er zondag een ritje van 60km gepland. Tegen half 3 was iedereen terug en kwamen de eerste zwarte wolken onze richting uit. Na een snelle hap was het dus zover. Regen regen en nog eens regen. Dus moest er geschuild worden onder een luifel van de buurman. Er werd opgeruimd, auto’s ingeladen en huiswaarts gereden. Iedereen is gelukkig veilig thuisgeraakt.
Er werden plannen gemaakt om volgend terug te gaan en een “Paul Boeye Classic” van te maken.
In ieder geval wordt dit als het zover is nog meegedeeld. Diegenen die er volgend jaar graag bij willen zijn…
Brigitte

VERMARC AQUAZERO TRUI LANGE MOUW

Koning winter staat voor de deur … Dagen worden korter en mooie herfstdagen wisselen zich af met gure winterdagen. Voor fietsliefhebbers is dit het ideale moment om de basisconditie aan te scherpen. Een goede basisconditie is immers onontbeerlijk wil men de nieuwe wielerjaargang in goede conditie aanvatten. Wind, regen en koude zijn slechts een aantal factoren die zich dezer dagen frequent voordoen.

De ZERO AQUA uitrusting van VERMARCSPORT zorgt ervoor dat men ook in barre weersomstandigheden het vooropgestelde trainingsschema kan afwerken.
De ZERO AQUA trui is wind- en waterdicht en is vervaardigd uit de Super Roubaix Zero Aqua

 

Dit knap staaltje kledij is te verkrijgen in de magazijnen van Verhaert aan een prijs van 85euro.

check ze hier

 

Tijdrit Geel

Beste fietsvrienden,

 

Zaterdag 22 augustus heeft onze ploeg kwik Verhaert cycling team meegedaan aan de individueel en ploegentijdrit van WTC Roland te Geel. Voor de meesten onder ons een onbekende discipline. Toch moet gezegd dat we daar helemaal geen mal figuur hebben geslagen. Met een 3de en 16de plaats in de individuele tijdrit voor respectievelijk Filip Biesemans en Paul de Cock en een knappe 21ste plaats voor ons team, bestaande uit Jeroen De Laet, Frank Deroeck, Marc Smolly, Gunther Verspagen en Filip Biesemans, mogen we fier zijn op onze prestaties. Dikke proficiat gastje. We mogen fier zijn op wat we daar hebben laten zien. Want laat ons wel wezen, de andere tijden die we daar gezien waren toch net wel iets te hoog gegrepen. Misschien beter volgend jaar ? Who knows. In alle geval, bedankt aan degene die de moeite hebben gedaan om ons te komen aanmoedigen en gezorgd hebben voor het fotomateriaal dat jullie hier kunnen vinden.

 

Enjoy

Tijdrit WTC Roland

Beste Fietsvrienden,

 

op 22 augustus doen enkele van onze renners mee aan aan de individuele en ploegentijdrit van WTC Roland te Geel.

De aanvang van de Individuele is voorzien om 12u en onze 2 renners voor deze discipline zitten allebei in de eerste reeks en zullen dus vrij snel aan de beurt zijn.

Respectievelijk 3de en 8ste.

De ploegentijdrit zal aanvangen om 15.40u en in deze reeks gaan we als 8ste van start.

De starttijden vinden jullie hier

Via deze weg hopen we op een zo groot mogelijke opkomst om onze renners te komen aanmoedigen.

 

Hopelijk tot dan