PINKSTERWEEKEND ZEELAND 2014

Vrouwen Team Verhaert

Burgh-Haamstede, een klein liefelijk dorpje met een grote historie. In de gouden tijd (mid 1700) gelegen aan de Noordzee maar ondertussen geklemd tussen het Grevelingen meer, de Oosterschelde en een stukje Noordzee. Dit alles wordt  verbonden door 3 imposante verbindingen, Neeltje Jans, de Afsluitdijk en de Zeeland brug.

Dit plaatsje was gekozen als uitgangspunt voor het vrouwen Verhaert uitje anno 2014. Ja, elk jaar anders, elk jaar beter en elk jaar meer wellness. Dit vertaalde in een bijna hagelnieuw hotel met Jacuzzi, 2 maal een sauna en een binnenbad. Kamers om in te walsen, badkamer met inloopdouche en dit alles niet ouder dan 3 jaar. Een aanrader voor iedereen.

Vrijdag laat in de middag en iedereen netjes en veilig aangekomen. Oorspronkelijk werkte de weersvoorspelling niet echt mee maar hoe later op de week, hoe beter de weerkaarten. Zon, 25 a 30 graden en een zuchtje wind zouden het strijdtoneel worden maw geen regenjasjes en warme chocolademelk maar meer mojito’s en andere zomerse cocktails . Na wat cava en een heerlijk drie gangen menu allen vlug naar bed om  ‘s ochtends vroeg paraat te zijn voor de eerste rit.

Het weer was lekker warm en wat bewolking en een zuchtje wind beschermde ons tegen al te grote hitte. Onze eerste rit was richting Noorden. De eerste 60 km verliepen snel en eenmaal aangekomen op de eerste stop hebben we een kleinigheid gedronken in de plaatselijke jachthaven. Tijdens onze drankjes vielen enkele spatjes regen maar gelukkig viel alles nog wel mee. Eenmaal terug op de fiets was het weer lekker droog en konden we voort fietsen tot de jacthaven van Bruinisse. Op een plaatselijke pontonde hebben we heerlijk geluncht. Zonnetje was van de partij en om ons heen passeerden diverse mooie bootjes. Om het laatste stukje naar het hotel te overbruggen moesten we nog 30 km fietsen en eenmaal aangekomen wezen de meeste fietscomputers toch een dikke 105 km aan. Moe maar voldaan was het motto en na het aperitief, buffet en degustief vlug naar bed. De afstand, de zeewind en –lucht hadden hun sporen nagelaten.

 

Zondagochtend opgestaan met een zuiderse hemel en een zuchtje wind. De radio echode over hagel en onweerstoestanden aan de kust maar die zelden voorkomen maar de meesten onder ons hadden niets gemerkt. Na het uitgebreid ontbijt weer vlug de fiets op. Vandaag was Neeltje Jans aan de beurt om via Domburg, West Kapelle en Veere terug te keren naar het hotel. Dit gedeelte van de rit was duidelijk meer toeristisch. Na Neelje Jans namen de Duitse toeristen het heft in handen. Laverend tussen spelende kinderen, mensen met luchtbedden en andere strandzoekers was onze gemiddelde snelheid vlug gedaald tot onder de elektrische fietsgrens. Eenmaal voorbij Domburg werd het allemaal wat rustiger en ging de gashendel open; Paul, Rob (onze werkpaarden van dienst) gaven een ruk aan het peloton en we waren weer op pad. Juist voor Veere gestopt op een boerderij om wat vocht op te doen. Na deze welkome break de fiets opgesprongen om wederom halt te houden bij een jachthaven om de innerlijke mens te versterken. Visschotels, salades met gegaarde geitenkaas, …. En vooral een mooi uitzicht in de blakende zon met een aangename 24 graden. We konden het slechter treffen. Eenmaal voldaan snel de fiets op om via Neelte Jans terug naar het hotel te keren.

Ditmaal geen buffet maar een 3 gangenmenu met lamsvlees en aangepaste wijnen.

Maandag, laatste dag alweer, en een kleinere rit op het programma. 65 km met Neeltje Jans en de Zeelandbrug op het programma. Na de eerste 5 km door een mooi natuurgebied gereden te hebben weer NJ over om daarna linksaf te slaan richting De Roompot, een mooi vakantiepark. Langs de zeedijk hebben we onze weg verdergezet om daarna richting de Zeelandbrug te snellen. Gelukkig speelde de wind in ons voordeel maar dat kon niet gezegd worden van de brug, die geopend was voor de vele pleziervaartuigen. Na een tiental minuten gewacht te hebben zijn we via Zierikzee terug naar het Hotel gefietst. Alles ingepakt en nog een kleinigheid ter afsluiting gegeten. Een mooie afsluiter voor een meer dan geslaagd weekend.

 

Met dank aan Brigitte voor de selectie van het Hotel, de organisatie en de geweldige fiets omgeving en natuurlijk aan alle vrouwelijke fietsers die van dit weekend een topweekeinde hebben gemaakt.

 

De lat ligt zeer hoog maar ik ben er zeker van dat 2015 weer naar en nieuwe top wordt gezocht (maar wel op zee niveau). In elk geval al iets om naar uit te kijken.

 

Nogmaals bedankt aan iedereen voor het fijne weekend…

 

 

Chris, Brigitte, Marleen Ginni, Farida en vrienden