Yellow bikers naar Damme

Verslag Damme Yellow Bikers
20-21 augustus 2016
12 inschrijvingen voor ons fietsweekend Damme. 3 vertrokken er op Linkeroever voor een rit van 110 km. De anderen gingen voor de volle 130 km met vertrek vanuit Oelegem. Afspraak om 9 uur aan de Park en Ride zone op Linkeroever. Jef had de rit volledig uitgestippeld Rond half 9 kregen we een flinke regenbui te verwerken zodat er moest geschuild worden aan het MAS. Sommigen wilden al terugkeren om de auto te gaan halen??.. Maar na regen komt zonneschijn, zodat de rest van rit met mooi weer verliep. Alleen een stevige wind maakte dat we onze kopmannen heel dankbaar waren.
Na een 45 km werd een eerste stop gehouden voor een tasje koffie. Terwijl Jef van zijn groot broodje martino was aan het smullen, vertelde hij ons dat hij wel geen rekening had gehouden met eetstops. Wat ongerust zijn we verder gefietst, maar gelukkig zijn we via een omweg in een superleuke taverne terechtgekomen (Malpertuus in Lembeke) Daar werd er goed gesmuld, zelfs Jef ging voor de lekkere spagetti. Toen hadden we ongeveer 70 km op de teller
Daarne werd er doorgefietst tot in Damme. Omstreeks 16:00 uur zaten we in de zon op een terras in het centrum van Damme. Na 3 Leffe’s, wijntjes of koffietjes gingen we naar onze B&B De Steenoven in Damme. De bagage was al ter plaatse en de kamers werden verdeeld. Ons Greet was zo goed om de kamer te delen met 3 mannen. Niemand heeft geklaagd achteraf.
Om 8 uur hadden we een afspraak in een knus restaurantje Luna Piena in Damme. Er werd nog nagebabbeld en we hebben goed gelachen. Het volle maan menu was super en de rode wijn Primitivo viel ook in de smaak. Rond 11:00 uur gingen de meesten slapen. Afspraak was rond 9 uur aan het ontbijt zodat we rond 10:00 uur konden vertrekken huiswaarts.
Na een super ontbijt met 5 bedjes en wat regenvlagen zijn we vertrokken voor de korste rit richting Oelegem 110 km of Linkeroever 90 km. Het weer zat minder mee, maar van aanhoudende hevige buien zijn we wel gespaard gebleven. En één voordeel: we hadden deze keer wind in onze rug!! Alleen ons Chris is uitgegleden met haar fiets op een natte houten brug. Na wat verpleegsterwerk van Nicole was ze opgelapt en reed ze als de beste. Gelukkig niks ernstigs
Er werd nog een koffie- en plasstop gehouden, maar na zo’n ontbijt werd er beslist om erna door te rijden tot in Oelegem. Op 5 km van het einde is Jef uitgegleden en opnieuw gevallen. Andere schouder nu. Gelukkig is het allemaal meegevallen achteraf .
Rond 4 uur was iedereen moe maar tevreden. Sommigen gingen nog naar de Linde, anderen gingen naar huis. In de Linde werd er nagepraat en geklonken op een mooie gebeurtenis. Rond half 5 kregen wij te horen dat onze kleinzoon GUST was geboren, 50 cm groot en 3,5 kg. Dolgelukkig zijn we en wat een mooie afsluiter van een leuk weekend. De traantjes van emotie en geluk waren dan ook van de partij.

We hebben weeral mooie momenten met de Yellows Bikers beleefd en hebben weeral veel te vertellen. Plannen werden gemaakt voor volgend jaar. In 2017 wordt er weer een rit gepland. De exacte datum zal nog worden meegedeeld. Er zijn maar 17 slaapplaatsen. Er wordt contact met de b&b genomen voor een opties. Van zodra de inschrijvingen open zijn geldt vol is vol.
Sportieve groeten
Brigitte (namens de Yellow Bikers)